Fysik

Wiens forskydningslov

15. juni 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Wiens forskydningslov: λtop = 2,9 • 10-3 m • K

 

Opgave: "Sollysets intensitet er størst ved (fx) en bølgelængde på 500 nm. Dvs. λtop = 500 nm.

Af Wiens forskydningslov fås da: 500 nm • T = 2,9 • 10-3 m • K,

hvoraf T = 5800 K"

Jeg forstår ikke, hvad resultatet 5800 kommer af?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Isoler T.

Der mangler et T i din formel øverst.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af mathon

 

                                               λmax · T = 2,898·106 nm·K

                                               T = (2,898·106 nm·K) / λmax

                                               T = (2,898·106 nm·K) / (500 nm) = 5796 K ≈ 5800 K


Svar #3
15. juni 2012 af Solvejens (Slettet)

#2

Der mangler da ikke noget T?

 

 

#3

OK, I see... men hvor får du 106 fra? :-(

nano = 10-9

milli = 10-3. Har det noget med hinanden at gøre? Men hvorfor bliver det så ikke 10-6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2012 af mathon

 

                          1 µm = 103 nm


Svar #5
15. juni 2012 af Solvejens (Slettet)

#4

Det står ikke i min bog... Har du evt. en tabel eller et link over mængderne?


Svar #6
15. juni 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor 10-3 bliver til 106.

Og nu skriver du noget om, at 1 μm er 103 nm.

Er helt forvirret!


Skriv et svar til: Wiens forskydningslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.