Matematik

Hjælp!! eksamen

16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg står med en matematik opgave om geometri

Hvordan finder jeg ud af om en trekant er retvinklet, jeg kender sidelængderne som er 45,60 og 75 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2012 af nielsenHTX

vis at trekanten opfylder pythagoras

a2+b2=c2


Svar #2
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

45,602+ 75=C2

√45,602 + 75= C2   

Dvs. at C er 87,7  kan det passe? 

men det er ikke retvinklet idet at vinkelsummen er over 180.

 

er det korrekt regnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2012 af nielsenHTX

#2 nej det er det ikke

a=45 ,b=60 og c=75

du skal så tjekke at

452+602=752  ?  eller om man vil at √(452+602)=75 ?


Svar #4
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

Nej, det er forkert udregning, du har misforstået det, der står altså 

45 komma 60 og 75 

så jeg har kun længderne på to sider, så jeg har regnet rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2012 af nielsenHTX

#4 du skal bruge 3 oplysningerne om en trekant før du kan vise noget....


Svar #6
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

nej tværtimod 2 oplysninger er nok.. 

 


Svar #7
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

men kan du ikke lige forklare hvad fejlen er.. 

er det ikke korrekt, jeg benytter phythagoras sætningen.. a2 + b2 = 2                                                                                                       


Brugbart svar (2)

Svar #8
16. juni 2012 af nielsenHTX

#6 en trekant med siderne 45,60 og 75 kan BÅDE være retvinklet og vilkårlig

du skal kende en side mere eller en vinkel før oplysningerne beskriver en unik trekant.

#7 Pythagoras gælder jo kun i en retvinklet trekant, og du ved jo ikke om din trekant er det.


Svar #9
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

men jeg har kun fået disse oplysninger 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2012 af nielsenHTX

#9

prøv at skrive opgaven præcis som den står i din bog med ALT hvad der står.


Svar #11
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

Er tell harmal trekanten retvinklet ?. Den har sidelængderne 45,60 og 75 


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. juni 2012 af nielsenHTX

#11 hvis opgaven står som der, skal den læses som i #3.

i folkeskolen regnes der normalt kun med pæne tal og en trekant med siderne 45,60 og 75 er en meget pæn trekant.

skal man skrive om siderne 45 og 60 og 75 så skriver man 45,60 og 75.


Svar #13
16. juni 2012 af lotteBrita (Slettet)

Tak for hjælpen nu ser jeg fejlen, det er egentlig dig der har ret og det er mig der misforstod opgaven. 

 

så resultatet er : ja, den er retvinklet 


Skriv et svar til: Hjælp!! eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.