Matematik

Kapitalfremskrivningsformlen - EKSAMEN

17. juni 2012 af FaxeKondi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal snart op i mundtlig matematik, og jeg er kørt fast i ét af spørgsmålene, som lyder sådan:

Procent og rente

Du skal forklare kapitalfremskrivningsformlen K = K0 · (1 + r)n
Endvidere skal du komme ind på gennemsnitlig rente og hvordan der kan omregnes rente
fra et tidsrum til et andet (f.eks. fra månedlig rente til årlig rente).
 

- Men hvorfor skal jeg snakke om kapitalfremskrivningsformlen, når den gennemsnitlige rente og renten der omregnes fra et tidspunkt til et andet, jo er fremskrivningsfaktoren? Eller hvad mener min matematiklærer??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af peter lind

Du skal fortælle om det du skriver i den næstsidste sætning


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2012 af mathon


           din matematiklærer vil sikkert gerne overvære din redegørelse for denne sammenhæng
           og måske spørge ind til eventuelle uklarheder i redegørelsen


Svar #3
17. juni 2012 af FaxeKondi (Slettet)

Men er fremskrivningsfaktoren ikke også det her: gennemsnitlige rente og renten der omregnes fra et tidspunkt til et andet. Hvor kommer kapitalfremskrivningsformlen så ind henne? - Jeg forstår bare ikke hvordan de to ting hænger sammen???


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2012 af peter lind

Du kan fremskrive med 12 måneder med den månedlige rente eller med 1 år med den årlige rente. Det skal give det samme


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af mathon

 

                                 1+rår = (1+rmåned)12

                                  1+rmåned = (1+rår)1/12


Svar #6
18. juni 2012 af FaxeKondi (Slettet)

Okay, tak.(:

 

Har lige et til spg: hvad er a i en potensfkt???


Skriv et svar til: Kapitalfremskrivningsformlen - EKSAMEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.