Matematik

Udled differentialkvotienten for (f(x)^2

17. juni 2012 af mønte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Jeg skal til mundtlig matB eksamen og har fået et spørgsmål under differentialregning, som jeg er usikker på hvordan skal løses. Håber meget nogen kan hjælpe!
Spørgsmålet lyder: "Udled differentialkvotienten for (f(x))^2, hvor f(x) er differentiabel"
Kan det passe, at det skal gøres sådan: 
(f(x))^2 = f(x) * f(x)
(f*g)' = f' * g + f * g'
Det bliver til:
f'(x) * f(x) + f(x) * f'(x)
= 2(f*(x) * f(x))  
??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af mathon

differentiation af
produkt:

                                                            (f(x)2) ' = (f(x) · f(x)) ' = f '(x)·f(x)  +  f(x)·f '(x) = 2·f(x)·f '(x)

 


differentiation af
sammensat funktion:
                                                            (f(x)2) ' = 2·f(x)·(f(x) ' = 2·f(x)·f '(x)


Svar #2
17. juni 2012 af mønte (Slettet)

hvad er forskellen på de to ting, du har skrevet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af mathon

 

                                      ...2 måder med samme resultat


Svar #4
17. juni 2012 af mønte (Slettet)

ja okay, mange tak :-)


Skriv et svar til: Udled differentialkvotienten for (f(x)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.