Matematik

Ligninger er for nederen virkelig --'

18. juni 2012 af Kurochan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Igen sidder jeg og dvæler over en pokkers ligning

9(3+2x)=10x+45

Ligemeget hvad jeg gør giver det bare ikke mening! Jeg hader at regne med paranteser D:

Anyways tak på forhånd for hjælpen ^^;


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af jnl123

divider med 9 på begge sider til at starte med :)

3 + 2x = (10/9)x + 45/9


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2012 af SuneChr

9·(3 + 2·x) = 10·x + 45

9·3 + 9·2·x  =  10·x + 45

Saml nu alt med x på venstre side og alt uden x på højre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2012 af mathon

 

                         9(3+2x) = 10x+45

                         27+18x = 10x+45 ..............


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

 

          9·(3 + 2x) = 10x + 45 = 5·(2x + 9) = 5·(3 + 2x) + 5·6

          4·(3 + 2x) = 5·6

          3 + 2x = 5·6/4 = 15/2 .......


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2012 af NejTilSvampe

a(b+c) = ab + ac


Skriv et svar til: Ligninger er for nederen virkelig --'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.