Fysik

Hydrogenspektret

19. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en der lige kan forklare mig hvad hydrogenspektret er???  VIGTIGT.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

                
                                 Bohrs atommodel

                                 Balmerserien

                                 Exiteret atom  --->   Efoton


Svar #2
19. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet)

Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af peter lind

Det må da stå i din bog; men ellers kan du se på http://da.wikipedia.org/wiki/Brint


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af mathon

   Den et Hydrogen-atom tilførte energi, som resulterer i en for atomet exiteret tilstand,
   frigøres atter i form af en/flere foton(er), når elektronen springer til et/flere lavere energiniveau(er)

   altid så
                         fotonEn
→m = h·c / λ = h·c·Rdb·((1/m2) - (1/n2)) = (13,6 eV)·((1/m2) - (1/n2))      m<n


Svar #5
19. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2012 af mathon

           og
                         λ = (1239,84 eV·nm) / En→m


Skriv et svar til: Hydrogenspektret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.