Fysik

Volt

19. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

hvorfor er det lige meget, hvor man placerer nulpunktet i et kredløb, når man skal måle spændingsforskelle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af peter lind

fordi det er forskellen i potentialet der har betydning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af mathon

   
                ...fordi Cu's specifikke modstand er yderst ringe og et eventuelt "spændingsfald" over et kort
                   kobberlederstykke derfor er negligeabel.


Svar #3
19. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Vil du være sød at forklare mig det? Forskel i potentiale? Det forstår jeg ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af mathon


                Spændingsforskellen er forskellen i elektrisk potentiel energi pr ladningsenhed,
                som også kaldes potentialforskellen.

                Det er således uden betydning om voltmetrets "nulpunkt" placeres til højre eller venstre
                for komponenten hvorover ΔU måles.


Svar #5
19. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay, tak ;)

Jeg har lige et spørgsmål til. Hvis nu en spændingskilde udsender 4V, og spændingsfaldet over en pære er 2V, hvilken u-værdi sætter man så ind i denner her formel: P = U*I?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juni 2012 af mathon

 

                                    Ppære = (2 V)2 / Rpære


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juni 2012 af NejTilSvampe

#5 -

U = 2V


Skriv et svar til: Volt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.