Matematik

Bevis

20. juni 2012 af DrLecter (Slettet)

Kære bruger på studieportalen.

jeg sidder og slås lidt med beviset for 1+ry=1+rxa

jeg er gået i stå der hvor man tage springet fra at sige f((1+rx)*x)=(1+rx)^a*f(x) er lig med (1+rx)^a=1+ry

håber der er en som er skap til mat der lige kan hjælpe mig på vej til at forstå det :).

mvh kristian


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke, man betragter en potensfunktion f(x) = b·xa , og så ser man på en procentuel ændring i x:

f((1+r)·x) = b·((1+r)·x)a = b·(1+r)a·xa = (1+r)a·b·xa = (1+r)a·f(x)

("skap til mat"??)


Svar #2
21. juni 2012 af DrLecter (Slettet)

Hej Andersen11.

 

der skulle stå Skarp til mat :).

 

tak for dit svar,

men jeg sidder stadig fast ved overgangen til man skriver 1+ry = (1+rx)^a

det er dette trin jeg ikke helt kan komme videre fra, har du nogle gode bud?

mvh kristian


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af mathon

      prøv at gennemskrive 
       nedenstående                          

                                        f(x) = y = b·xa     x>0

                                                 y2/y1 = (x2/x1)a

                                                  ((1+ry)·y1)/y1 = (((1+rx)·x1)/x1)a

                                                  1+ry = (1+rx)a


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.