Matematik

Reducering af: (2x^3+2x^2-5x+2)/(x-2)

20. juni 2012 af wonderboy73 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

er der nogen af jer, der kan løse

(2x^3+2x^2-5x+2)/(x-2)

i hånden?

Vh Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

x = 2 er ikke rod i tælleren, så man skal lave polynomiers division.

I teksten skriver du "løse", mens overskriften siger "reducering". Hvad ønsker du at gøre med den brøk?


Svar #2
20. juni 2012 af wonderboy73 (Slettet)

Jeg ønsker at løse udregningen.. Jeg ved at det skal give

(2x^2 + 6x + 7) * (x-2) + 16,

men jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op, ved at løse den i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan skrive

2x3 +2x2 -5x +2 = 2x2·(x-2) +4x2 + 2x2 -5x +2

                            = 2x2·(x-2) + 6x2 -5x +2

                            = 2x2·(x-2) + 6x·(x-2) +12x -5x +2

                            = 2x2·(x-2) + 6x·(x-2) + 7x +2

                            = 2x2·(x-2) + 6x·(x-2) + 7·(x-2) + 14 +2

                            = 2x2·(x-2) + 6x·(x-2) + 7·(x-2) + 16

                            = (2x2 + 6x + 7)·(x-2) + 16


Skriv et svar til: Reducering af: (2x^3+2x^2-5x+2)/(x-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.