Matematik

Matematik-stykker?

20. juni 2012 af bobbiebilbao (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for hjælp til noget matematik! :-).

1. Hvad er 2 + 1/3?

2. Hvad er 1/2 * 3/5?

3. Forkort brøken mest muligt: 81/99 

 

- Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du må altid gange og dividere med det samme tal i nævner og tæller.

2 er det samme som 2/1:

2/1 + 1/3 = (3*2)/3 + 1/3 = 6/3 + 1/3 = 7/3

Prøv at lave resten på samme måde.


Svar #2
20. juni 2012 af bobbiebilbao (Slettet)

Altså opg. 2 er det samme som 2/1 eller hvad..? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nej, man ganger en brøk ved at gange nævner med nævner og tæller med tæller eksempelvis:

2/3*1/4 = (2*1)/(3*4) = 2/12

Så dividerer jeg nævner og tæller med 2:  2/12 = (2/2)  / (12/2) = 1/6


Svar #4
20. juni 2012 af bobbiebilbao (Slettet)

Nåååååååår, jeg havde ikke lige set ordentligt på udregningen... Hov... Ja, jeg kan godt se hvorfor :-).

 

- Tak for hjælpen!


Svar #5
20. juni 2012 af bobbiebilbao (Slettet)

Men der står, at det ikke er rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg har lige redigeret #3


Svar #7
20. juni 2012 af bobbiebilbao (Slettet)

Okay tak :-D


Skriv et svar til: Matematik-stykker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.