Matematik

At udlede en formel?

21. juni 2012 af Denise123 (Slettet)

Nu sidder jeg og øver til mundtlig matematik eksamen. Der står at jeg skal udlede formlen for afstanden fra punkt til linje (vektorer i planen). Hvad er det så helt præcist de vil have mig til at gøre? Skal jeg bevise formlen, eller skal jeg bare skrive dem ned og forklare hvad de går ud på?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af mathon

 

               udlede formlen = forklare sammenhængen mellem de i formlen indgående størrelser
                                          og dermed argumentere for formlens gyldighed og brugsværdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2012 af mette48 (Slettet)

At "udlede en formel" er så vidt jeg kan se et lidt ældre udtryk for det der i dag kaldes "at bevise en formel"


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2012 af mathon

 

               linjen L har parameterfremstillingen

                                                 L:   OP = OPo + t·r               med fikspunkt Po og retningsvektor r

   
               tegn linjen og et vilkårligt punkt P(x,y,z) uden for linjen

               vinklen mellem vektorerne
                                                                    PoP og r  kaldes V

               punktets afstand til linjen
               er
                                                                    dis(P,L) = |PoP|·sin(v)

                                                                    dis(P,L) = |PoP|·|r|·sin(v) / |r|


                                                                    dis(P,L) = | PoP x r |· / |r|

                                                                  

                                     


Skriv et svar til: At udlede en formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.