Matematik

Hjælp :)

24. juni 2012 af Heeejsa

Hej alle

jeg sidder og knokler med dette udtryk: a*(b2/4a)  - (b2/2a) + c

Udtrykket skal forkortes til b2/4a - (b2/2a) + c,   men jeg forstår ikke hvor a'et bliver af.

Udtrykket et fra beviset om parablens toppunkts andenkoordinat. Det ville være super hvis nogen kunne forklare mig, hvor a'et forsvinder hen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

I dette bevis har man fundet x-koordinaten for toppunktet til xT = -b/(2a) , og man finder så y-koordinaten til

yT = a·xT2 + b·xT + c = a·(-b/(2a))2 + b·(-b/2a)) + c

                                     = a·b2/(4a2) -b2/(2a) + c

                                     = b2/(4a) -b2/(2a) + c

                                     = -b2/(4a) + c

                                     = (-b2 + 4ac)/(4a)

                                      = -d/(4a)


Skriv et svar til: Hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.