Fysik

Kræfter

24. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg skal snart til årsprøve i mundtligt fysik, og i et af spørgsmålene står det, at jeg skal gøre rede for sammensætning af (parallelle) kræfter. Jeg er ikke sikker på hvad der menes med dette spørgsål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af mathon

 

    addition af to kræfter

                   vektorligning
                                                             Fres = F1 + F2

                  skalarligning
                                                             Fres = √(F12+F22 + 2F1·F2·cos(V))

som ved parallellitet
giver

                            enrettede
                                                             Fres = √(F12+F22 + 2F1·F2·cos(0)) = √(F12+F22 + 2F1·F2) =

                                                                   √(F12+F22)2) =    F1 + F2         

                            modsat rettede
                                                             Fres = √(F12+F22 + 2F1·F2·cos(180)) = √(F12+F22 - 2F1·F2) =

                                                                   √(F12-F22)2) =    F1 - F2 

                                            
                                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2012 af mathon

rettelse

                           enrettede
                                                             Fres = √(F12+F22 + 2F1·F2·cos(0)) = √(F12+F22 + 2F1·F2) =

                                                                   √(F1+F2)2) =    F1 + F2         

                           modsat rettede
                                                             Fres = √(F12+F22 + 2F1·F2·cos(180)) = √(F12+F22 - 2F1·F2) =

                                                                   √(F1-F2)2) =    F1 - F2

 

 


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.