Fysik

Varme - termisk energi

24. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvad forskellen mellem varme og termisk energi er. Jeg har skrevet nogle notater, men jeg kan ikke rigtig forstå dem. 

Her er mine noter:

ΔEterm=A+Q
A=arbejde, Q=varme
Ser bort for arbejde, er Eterm = Q - Det er især her, at jeg er gået af.
Varme = energi i transport pga. af en temperatur forskel

Hvis der er nogen som forstår dem, så håber jeg at I vil forklare dem for mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Jeg forstår det heller ikke helt (Det du har skrevet)   Det er rigtigt at Termisk energi også er kaldet varmeenergi... altså Eterm = Q

Men ved ikke lige hvad du har arbejdet med i det for.

Hvad er det i forbindelse med at du har lavet dine notater

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Ændringen i et legemes termiske energi kan komme af to årsager. Enten kan du yde et arbejde på legemet, eller også kan du forøge legemets temperatur. Tænk på det som at røre rundt i en dej - idet du rører, yder du et arbejde på dejen, hvormed dejens temperatur stiger.

I dit tilfælde ser du bort fra arbejdet på legemet og vælger blot at fokusere på, hvad der sker, hvis temperaturen forøges.


Svar #3
24. juni 2012 af mimok (Slettet)

#2 Jeg tror, at jeg er med. Men til dit eksempel med dejen, der ydes der et arbejde, idet der bliver rørt rundt og temp. stiger. Hvis man kun fokuserer på temperaturstigningen kan man siger at Eterm=Q, eller har jeg misforstået noget?


Skriv et svar til: Varme - termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.