Matematik

hypotesetest binomialfordeling

25. juni 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt lost på hypotesetest. Jeg har brug for et NEMT og OVERSKUELIGT eksempel på, hvad en hypotesetest fx. kan være, og hvad man kommer frem til ved at benytte en hypotesetest. Det kunne være super fedt hvis der var en der gad at give sig tid til at opstille et eksempel på en hypotesetest med udregninger osv. 


Svar #1
25. juni 2012 af d09 (Slettet)

Er er chi i anden det samme som en hypotesetest? 


Svar #2
25. juni 2012 af d09 (Slettet)

efter lang tids søgen har jeg faktisk selv fundet et glimrende eksempel.

http://www.youtube.com/watch?v=cDCqjtea9Y4


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2012 af peter lind

#1 χ2 er en fordelingsfunktion og ikke nogen test. Denne fordeling bruges i nogle test men bestemt ikke i alle


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Både chi2-test og binominalfordeling kan bruges som en hypotesetest. Chi2 er dog mere sofistikeret end binominaltest.

Chi2 vil man foretrække når der er flere kategorier eller udfald. Feks. ja/nej/ved ikke, mænd/kvinder/børn osv. og når man er interesseret i et samlet helhedsbillede mht. sandsynligheden. Binominal-test vil man foretrække hvis det er enkelt og specifikt.

   Eksempel (binominal):

Italiens EM målmand Buffon har kastet sig til højre i 7 ud af 10 straffespark. Er det tilfældigt eller en vane han har?

Hypotese: Målmanden kaster sig tilfældigt, altså 50% chance for hver side.

Signifikansniveau: 5%

P(x≥7) for B(10, 1/2)   =  0.1719

hvilket er større end sign.niveauet på 0.05. Altså holder hypotesen, at det er helt tilfældigt.

    2-sidet binominaltest. (de 7 kunne både have været venstre OG højre) :

P(x≥7 eller x≤3) for B(10, 1/2)   =  0.1719 * 2 = 0.3438. (større end 0.05.). Hypotesen holder.

Andet eksempel:

Chancen for at Buffons klub Juventus ikke taber en kamp er gennemsnitlig 83%. Er det tilfældigt at holdet er ubesejret i hele sæsonen? (38 kampe) Undersøg dette på signifikansniveauet: 5%.

P(x≥38) for B(38, 0.83)   =  0.0008   (hvilket er < 0.05)  - altså MEGET unormalt/heldigt/godt/mystisk.


Skriv et svar til: hypotesetest binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.