Matematik
mat
04. september 2005 af
patrizia (Slettet)
hej, er der ikke en , som vil differentierer denne for mig - har virkelig prøvet, men kan ik få det til at passe, da jeg skal vi at g(x) er stamfunktion til en anden funktion, nemlig f(x)= ((x+1)/(x))^2
g(x) x - (1/x) + 2Lnx
samt er der ikke en , som vil hjælpe mig med at integrere denne:
"integraltegn"((x+1)/(x))^2 dx
jeg får , at t= x+1 , men hvad gør jeg når der står x i nævneren?
Håber virkelig på hjælp,
g(x) x - (1/x) + 2Lnx
samt er der ikke en , som vil hjælpe mig med at integrere denne:
"integraltegn"((x+1)/(x))^2 dx
jeg får , at t= x+1 , men hvad gør jeg når der står x i nævneren?
Håber virkelig på hjælp,
Svar #1
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Øøøh, den tager vi vist lige én gang til.
Den relevante funktion må være
g(x) = x - 1/x + 2*ln(x), x > 0
Den bør du kunne differentiere; differentiér hvert led for sig.
I det næste spørgsmål kobler du vist tankevirksomheden fra; du har _lige_ vist, at g er en stamfunktion til integranden [(x+1)/x]^2, og en vilkårlig stamfunktion til integranden kan da højst adskille sig fra g ved en konstant (integrationskonstanten).
Eftersom intet andet er nævnt, forudsætter jeg, at der er tale om et ubestemt integral; er det modsatte tilfældet, kan du naturligvis blot benytte g, når du skal evaluere integralet i grænserne.
//Epsilon
Den relevante funktion må være
g(x) = x - 1/x + 2*ln(x), x > 0
Den bør du kunne differentiere; differentiér hvert led for sig.
I det næste spørgsmål kobler du vist tankevirksomheden fra; du har _lige_ vist, at g er en stamfunktion til integranden [(x+1)/x]^2, og en vilkårlig stamfunktion til integranden kan da højst adskille sig fra g ved en konstant (integrationskonstanten).
Eftersom intet andet er nævnt, forudsætter jeg, at der er tale om et ubestemt integral; er det modsatte tilfældet, kan du naturligvis blot benytte g, når du skal evaluere integralet i grænserne.
//Epsilon
Svar #2
04. september 2005 af patrizia (Slettet)
ok, tak... ja, jeg har måske skrevet det lidt forvirrende.. kan godt se det... men tak for hjælpen
Skriv et svar til: mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
