Matematik

-3(x-y)

25. juni 2012 af FMK - Niveau: C-niveau

-3(x-y) = 3y-3x

Hvorfor y før x, nogen der kan forklare hvilken regel som gælder her:

Er det fordi +3y og -3x, at plus skrives før minus ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Du ganger jo bare simpelt ind i parentesen.

-3*x = -3x og (-3)*(-y) =...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2012 af anonym000

Du kan også skrive det sådan: -3x+3y...

Det er jo lige meget, fordi det betyder det samme..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ja, man foretrækker altid at skrive det positive led før det negative led. Det er bare tradition.


Svar #4
25. juni 2012 af FMK

ja men der er en polynomial regel der siger at man alfabetisk skal starte med det højeste tal, så hvis nogen kender reglen og kan forklarer?


Svar #5
25. juni 2012 af FMK

okay positive led før negative, tænkte der var mere i det - så OK spg besvaret - takker.


Skriv et svar til: -3(x-y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.