Samfundsfag

SAMF. A EKSAMEN - ØMU KRISE OG INTERNATIONAL ØKONOMI

26. juni 2012 af hilu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil høre om der er nogen derude der vil hjælpe mig med min 24-timers eksamen i samfundsfag!!

Jeg har om emnet Globalisering og international økonomi og har fået en række artikler om hvordan EU skal klare sig ud af krisen og hvordan Tyskland taler for en monetaristisk strategi og Frankrig for en keynesiansk strategi, hvordan euroen er en fejlkonstruktion fordi den giver til de i forvejen økonomisk godt stillede lande og tager fra de mindre velhavende sydeuropæiske lande. og til sidst hvordan helle thorning 'holder med' angela merkel i og med at hun heller ikke synes der skal åbnes op for en fælles kickstart for EU-landende, men kun for dem der har den rigtige økonomi, fordi de fattigste lande (som Grækenand) ellers vil få endnu mere gæld..

 

MIT SPØRGSMÅL er så om der er nogen der har idéer til problemformulering og ALLERVIGTIGST om der er nogen der har idéer til en form for bilag (artikler eller statistik) som jeg kan inddrage, da det er et KRAV at man skal inddrage ukendt materiale.

MIt udkast til en problemformulering er:

Hvordan kan den økonomiske krise i EU løses bedst?

Redegør for monetarismen og keynesianismen

Undersøg hvilke økonomiske udfordringer EU står overfor og hvordan bilagene argumenterer for løsninger på krisen

Diskuter fordele og ulemper ved at benytte de to økonomiske tilgange til at komme ud af krisen

 

Synes den er ok, men føler at der mangler noget mere omkring EU-samarbejdet og om det skal være overstatsligt og nærmest være en Union eller om de enkelte stater ikke skal afgive så meget magt til EU, men ved ikke om jeg kan få det flettet ind... ? nogen forslag?

 

HÅBER MEGET DER ER NOGEN DER VIL HJÆLPE MIG. det haster lidt da jeg jo skal op i morgen :)

men PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. juni 2012 af 123driu (Slettet)

Ved ikke helt om det var det du mente med Heller Thorning. Men du kunne vel inddrage ØMU samarbejdet, hvor Danmark som bekendt ikke har nogen reel inflydelse. I forhold til hvad Helle Thorning går med på, da dansk økonomi ikke direkte bliver påvirket af eurolandenes gæld.


Svar #2
26. juni 2012 af hilu (Slettet)

men bliver danmarks øknomi ikke stadig påvirket fordi vi er bundet til euroen? vi har ikke nogen indflydelse pga. forbeholdet, men vi bliver vel stadig påvirket?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juni 2012 af 123driu (Slettet)

Jo indirekte (som man jo så oså kunne komme ind på i forhold til konsekvenser). Men omkring inflydelsen vil jeg mene at det er ret væsentligt for Thornings holdning til det, da Danmark ikke ønsker at pumpe penge i Sydeuropa, pga. at Danmark ikke er mere eller mindre tvunget til det ligesom Tyskland og andre eurolande.


Svar #4
26. juni 2012 af hilu (Slettet)

okay, tak :)  har du en idé til hvad jeg kan inddrage som ukendt materiale? har svært ved at finde på noget..


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juli 2012 af Walras

(Da indlægget vist har udtjent sin pligt, kan en for #0 mindre seriøs kommentar vist godt tillades)

#3 Du skriver "Thornings holdning til det". Man kunne mene - med rod i de seneste mange måneders politik - at Thorning er blottet for holdninger, at hun kun er et kønt ansigt, hvis regering de facto styres af en radikal økonom og en mådeholden socialdemokratisk finansminister. 


Skriv et svar til: SAMF. A EKSAMEN - ØMU KRISE OG INTERNATIONAL ØKONOMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.