Matematik

Problemregning (FÆRDIG TIL IMORGEN)

26. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Hej. Jeg har lige fået 2 siders problemregning, med hjem. Som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Og det er endda for til imorgen. Så har virkelig brug for så meget hjælp så muligt! Tak på forhånd

_________________________________________________________________________________________

Fakta: De første danske bygninger af mursten blev opført omkring år 1160

1,1) Hvor mange år har man brugt mursten til byggeri i Danmark?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta: Babelstårnet i det gamle Babylon blev bygget af mursten omkring år 600 før Kristi fødsel

1,2) Hvor mange år er det siden?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta: En mursten har - længden 22,8 cm - bredden 10,8 cm - højden 5,4 cm

1,3) Beregn murstenens rumfang

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta: En sådan mursten vejer 2,3 kg

1,4) Beregn murstenens massefylde

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af 215 (Slettet)

1,1 

2012 - 1160 = antal år

1,2

2012 -(-600) = Antal år  ((Husk parantes))

1,3 

Rumfang = Længde * bredde * højde

1,4

Densitet = Masse/Rumfang(den du har beregnet i 1,3)

 


Svar #2
26. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Tusind tak for svaret!

 

Er dog stadig lidt forvirret med 2 opgaver: 

 

opg. 1,2)

2012 -(-600) = 1412 år siden??

 

opg. 1,4)

forstår stadig ikke helt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2012 af 215 (Slettet)

1,2

Husk parantes.

-(- = - * - = ? 

Det jo før kristi fødsel, så det må være over 2012 år siden. 

Opg.1,4)

omformulerer det
 

Massefylde = Vægt/rumfang


Svar #4
26. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

1,2) 

= 2612?

 

1,4)

= 1,3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2012 af Matematikta (Slettet)

#4

1,2) er korrekt i det det er 2012+600=2612 år siden af Babelstårnet blev bygget

 

 


Svar #6
26. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Ok!

Hvad med opg.

1,3)

= 1,7?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2012 af Matematikta (Slettet)

1,3)

= 1329.69 cm^3

 

da følgende formel V=l*b*h gælder


Svar #8
26. juni 2012 af Havetolearnmath (Slettet)

Ups! Mente opg:

1,4)

= 1,7?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Massefylden er d = m/V = m/(L·B·H) = 2300g/(22,8·10,8·5,4cm3) = 1,73g/cm3


Skriv et svar til: Problemregning (FÆRDIG TIL IMORGEN)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.