Matematik

Matematik - Procent

27. juni 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hejsa!!

Jeg har fået 2 spørgsmål-opgaver som jeg ikke rigtig forstår...

1: En tirsdag plukker Ole æbler. Han har 52 kg. 35% af dem er grønne, hvor mange % er røde??

2: Næste dag vil han plukke igen. Han regner med 45 % flere grønne-røde. (Skal finde ud af begge 2)

Hvad skal jeg??

På gensyn!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. juni 2012 af Davidbech (Slettet)

1. Jeg vil da gå ud fra resten af dem er røde ? :P

så det er vel 100% - 35 % = 65%

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. juni 2012 af Lucem (Slettet)

Præcis David, og i opgave 2 fremskrives der med 45%, altså 1,45.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. juni 2012 af nielsenHTX

Først skal du lærer at skrive hele opgaven, hvis man ikke ved hvad man skal, ved man heller ikke hvad der er relevant.

Der står sikkert i opgaven at Ole kun plukker grønne og røde æbler..?

1. Der i alt 100%, de 35% er grønne altså må resten være røde, der er 100%-35%=___ %røde æbler.

2. er spørgsmålet igen hvor mange % er røde???  hvis det er så:

Der er stadig i alt 100%, og der er kommet 45% flere grønne i forhold til i går altså er der (35%*1,45)% grønne æbler, resten er røde, altså er der 100%-(35%*1,45)%=___%røde æbler.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. juni 2012 af Davidbech (Slettet)

Katrine.. Hvad mener du med 2. spørgsmål?? Grønne-røde æbler? :P Du nævner bare at der er 45 procent flere af et eller andet. men opgaven nævner ikke hvad det er du skal finde!

Tror du mener noget i retning af at der er

((52 kg æbler/100%)*35%)*1.45


Svar #5
27. juni 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej igen!

Det jeg mener ved grønne-røde er:

45 procent af de grønne

og

45 procent af de røde

Det vil altså sige at jeg skal finde 45 procent af hver farve EFTER opgave 1.

Og hvorfor siger alle 1.45?? Hvad mener i med det??


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. juni 2012 af Davidbech (Slettet)

2. for grønne æbler. du har 52 kg æbler, af dem er 35 % grønne. altså 52 kg /100%*35%=18,2 kg

Der er derefter en stigning i disse 18,2 kg på 45 procent altså en faktor på 1,45

aka 18,2 kg * 1,45 = 26,39 kg

eller

((18,2/100%)*45%)+18,2 kg =26,39 kg


Svar #7
27. juni 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej igen!

Ganger du med noget eller hvad gør du så det bliver til 1,45???

Men resten ser fornuftig ud, så tusind tak til alle der har hjulpet!! :)

På gensyn!!


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. juni 2012 af Davidbech (Slettet)

Du har et tal som er 18,2 kg. Ganger du det med 1 har du det samme tal igen. Du har de 45 procent lægger du dem til 1 har du 1,45 (altså 145 %, altså 1 hel også de 45 %)


Svar #9
27. juni 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Men hvorfor skal jeg gange det med 1??

Hvad skal jeg med det 1 tal??

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. juni 2012 af mathon

"Næste dag vil han plukke igen" betyder jo ikke, at han præcis plukker 52 kg endnu en gang

 

        plukkemængden kaldes P    
        mængden af røde æbler kaldes R

        mængden af grønne æbler kaldes G


          forholdstal                                                   evt
                                   R    100       20                    1
                                   G    145       29                  1,45
                                   P    245       49                   2,45

    hvoraf                                                                                                                                 evt.

    mængden af plukkede røde æbler udgør
                                                                                        (20/49)·P                                   (1/2,45)·P      

    mængden af plukkede grønne æbler udgør
                                                                                        (29/49)·P                                   (1,45/2,45)·P
 

 


Svar #11
28. juni 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Så:

1. = 65%

og

2. = Røde æbler= 21,224 kg - Grønne æbler= 30,78 kg

Håber det er rigtigt...

Og Mathon, hvis du vil være sød og forklarer det lidt mere, så jeg forstår det. Altså hvis det er forkert...


Skriv et svar til: Matematik - Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.