Matematik

symmetriske ligninger

05. september 2005 af awb (Slettet)
Jeg har brug for lidt ekspert hjælp for at komme videre med følgende ligninger
-(k+l)=5
k*l=6

jeg har prøvet lidt forskelligt, umiddelbart vil jeg tro det skulle ende ud med at det blev en andengradsligning men er der nogen der kan hjælpe mig lidt på vej

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2005 af Duffy

Jeg sætter l = m
for at lette det visuelle udtryk:

-(k+m)=5
k*m=6


-5-m=k
k*m=6


-5-m=k
(-5-m)*m=6


-5-m=k
-5*m-m^2=6


-5-m=k
5*m+m^2+6=0


-5-m=k
(m+3)(m+2)=0

m=-3 v m=-2

hvilket giver

k=-2 v k=-3

så løsningerne kommer i par:

(m,k) = (-2,-3) v (m,k) = (-3, -2)


Duffy


Svar #2
05. september 2005 af awb (Slettet)

Det kan godt være jeg er lidt tung, men hvordan kan du allerede i 3 omgang bortskaffe k i den anden ligning? samtidig har jeg lært at man skal gange på begge sider af lighedtegnet hvor du vælger at gange med m på den ene side. jeg kan godt se værdierne passer men jeg kan ikke se regnemetodens logik. kan du ikke prøve at uddybe det lidt for mig.

Svar #3
05. september 2005 af awb (Slettet)

Sorry, den er feset ind, tusind tak for hjælpen, det ser jo simpelt ud når man kan.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2005 af Duffy

-5-m=k
k*m=6


FRA ANDET SKRIDT (OVENSTÅENDE)
TIL TREDIE SKRIDT INDSÆTTER JEG
VÆRDIEN FOR k PÅ K'S PLADS SÅDAN SÅ JEG ENDER MED
KUN AT HAVE m I LIGNINGEN...


-5-m=k
(-5-m)*m=6


ka' du se det?




Duffy

Svar #5
07. september 2005 af awb (Slettet)

Yes, jeg var lidt i tvivl om hvad det var du havde lavet i linjen efter

-5*m=k
5*m+m^2+6=0

så jeg regnede videre som alm andengradsligning. Hvor kom

(m+3)(m+2)=0 fra

Skriv et svar til: symmetriske ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.