Debat

kærlighed - min kusine

06. juli 2012 af skuller (Slettet)

hey jeg er blevet ret vild med min kusine her på det sidste jeg ved bare ikke om det er forkert at ha noget sammen med hende men jeg kan ikke holde øjne fra hende når vi er sammen og virker også som om hun godt kan li mig men hvad synes i kan jeg godt ta´ hende? vi flirter ikke men vi kan godt gi hinanden kys på kinden og sådan..... håber virkelig at få svar hurtigst muligt  

ps sorry hvis det ikke helt passer ind her på "studie portalen" men vil bare gerne ha svar!:-))


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juli 2012 af Mo92 (Slettet)

Inden du goer noget skal du vide at forholdet til din kusine er staerkt stigmatiseret i isaer vesten. I andre landområder i verden som mellemoesten, afrika og mange asiatiske lande er det dog generelt fuldstaendig accepteret. Rent biologisk betyder det ifoelge wikipedia en stigning i doedelighed på ca.3-4 %. Du må spoerge dig selv om det er meget eller lidt for dig. Personligt vil jeg mene at der er minimalt og til at se bort fra. Så rent biologisk er der ikke noget galt med dit forhold til din kusine idet det at i evt. en dag får boern IKKE resultere i nogen voldsom stor risiko. For mig går graensen kun og kun ved forhold mellem soeskende eller foraeldre/boern. Her er doedeligheden helt op imod 36% hoejere end det normale. Tallene har jeg fra wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Incest ("inbreeding"), http://en.wikipedia.org/wiki/Cousin_marriage ("genetics").

Desuden ville jeg mene at idet din krop er i stand til at udvikle foelelser for din kusine, så burde det i sig selv vaere nok bevis for at det rent biologisk er acceptabelt! Så mit råd til dig er go for it. Skide vaere med samfundets fordomme og stigmatisering af dit forhold. Det vil aendre sig med tiden i takt med den videnskabelige oplysning og stoerre grad af generel åbenhed.

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
06. juli 2012 af SYGNOK (Slettet)

Syg nok trolling alligevel.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juli 2012 af kimieb (Slettet)

Mo92, du prøver at skrive et virkeligt formelt svar, til et ret så malplaceret spørgsmål.

Handler det kun om dødelighed? Hvad er det for noget vås du skriver, ang. at det er biologisk acceptabelt, bare fordi kroppen er i stand til at udvikle følelser. Jeg har sjældent hørt noget så uintelligent!!! Pædofile udvikler også følelser...og lyster. Er det så også acceptabelt at være pædofil (ikke at jeg kalder "Skuller" for pædofil).

Skullers spørgsmål kan diskuteres, men det burde være med nogle lidt mere begavede og saglige argumenter.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. juli 2012 af Kulka (Slettet)

#3 du har fat i noget, men det er nu ret off topic for ikke at nævne HVILKEN SAMMENLIGNING! Det er klart at pædofile udvikler følelser og lyster, men de har tydeligvis også et mentalt problem.

#0. Umiddelbart tænker jeg go for it. Men at kysse sin kusine/fætter på kinden, tager jeg ikke som et tegn. Det er en normal "familiegestus." Desuden tror jeg ikke, at du vil have heldet med dig, men man ved jo aldrig. 

Når det så er sagt, er du kun 16 år, og man bliver altså nemt tiltrukket af folk, men det praller også hurtigt af, så måske skulle du bare lade det ligge og lede efter andre? :-) I dit spørgsmål ligger der en masse moralske og etiske dilemmaer, som nok er værd at tage med i overvejelsen. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. juli 2012 af NejTilSvampe

Jeg ville nok personligt forsøge at undgå pinligheden hvis hun afviser dig :p

Men er helt enig med #3, skulle lige til at skrive et lignende indlæg. Biologiske følelser har ingen relevans ift. om det er 'rigtigt' eller 'forkert' moralsk set. I så fald kunne man retfærdiggøre hvad som helst. Sammenligningen er helt på sin plads @#4.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juli 2012 af Kulka (Slettet)

#5 der er langt fra pædofili og almen attraktion. Jeg nævnte det, fordi jeg synes, det er giga meget off topic. Faktisk gider jeg ikke engang diskutere det med dig, for du har ikke engang uddybet det. Fred være med det.

Fakta er bare, at jeg tror #1 blot ville give udtryk for, at #0 skulle go for it. Men det skal vi nok heller ikke rode rundt i ;-) 

Jeg har givet mit råd, du har givet dit. Over and out. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. juli 2012 af NejTilSvampe

#6 - jo jeg uddybede det. Lad mig gentage: "Biologiske følelser har ingen relevans ift. om det er 'rigtigt' eller 'forkert' moralsk set. I så fald kunne man retfærdiggøre hvad som helst."

Mit argument var ikke at handlingen #0 forslår er sammenlignelig med en pedofilisk handling. Mit argument var rettet mod #1's argumentations form. Hvis man kan godkende #1's argumentation, så er der ingen grund til at du man ikke også bør godkende pædofili af samme årsag. Det er i denne kontekst jeg også læser #3. Det er altså ikke selve handlingen der sammenlignes, men argumentationsformen.

Jeg ser ikke noget moralsk forkert i at have et romantisk forhold med sin fætter/kusine.


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. juli 2012 af kimieb (Slettet)

#5 du er da absolut en af de mere begavede skribenter på denne side. Det er præcis som du siger "argumentationsformen" jeg appellerer imod. Jeg skriver også TYDELIGT at jeg ikke kalder #0 for pædofil. Det kan være at man vælger ikke at fatte det, så har man jo det som ammunition i et angreb, i mangel på bedre.

Når dette er sagt, melder jeg mig ud af debatten og sender en opfordring videre til "0 om at skrive til en brevkasse, der tager sig af sådanne "problemer", da jeg synes Studieportalen burde være fokuseret på lektiehjælp og andet seriøst og samtidig mener min hjernekapacitet kan anvendes på noget mere fornuftigt, end at deltage i denne lamme debat, som alligevel ikke hører hjemme her!


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. juli 2012 af Mo92 (Slettet)

#3 Formålet med mit "formelle svar" var rettet mod det eneste saglige argument som kritiker kommer med, nemlig doedligheden af evt. boern der kommer ud af forholdet. Det er på det grundlag at fx. incest er forbudt. Min pointe var så at idet faetter/kusine forhold IKKE giver ophav til mere "doedelige" boern, så kan den eneste saglige argument ikke bruges her. #0 kan derfor betrygge sig ved at oppositionen til hans forhold bygger på lokal kultur frem for videnskab. Det ER et meget vigtigt og altafgoerende for fx. min egen holdning til alt i livet. Man ser også ofte homoseksuelle bruge samme argument.

Mht. paedofili: At en person er tiltrukket af boern er IKKE strafbart da man ikke noedvendighvis selv har valgt det. Det er med andre ord noget naturligt, hvor end vanvittigt det så lyder i dine oerer. Paedofilen tvinger jo ikke sig selv til det, men foelger blot sine impulser. Paedofili er simpelthen tro det eller ej blot endnu en seksuel preference som nogle mennesker har, ligsom der findes homoseksuelle.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia ("Development and sexual orientation")

Begge er fuldstaendig naturligt for vedkommende der er det. Begge er med andre ord "biologisk acceptable". Det betyder dog IKKE at begge er etisk acceptable, idet der i det ene indgår tvang mens der i det andet IKKE goer. Det er her at du har fuldstaendig misforstået mig. Det er den samme forskel der adskiller personen der elsker sin kusine fra paedofilen som du referere til, hvorfor jeg ikke kan forstå din protest. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. juli 2012 af NejTilSvampe

#9 - 

Jeg tror ikke nogen er uenig i det du siger her. Men det er altså en stråmand du angriber..

Du skrev: 

"Desuden ville jeg mene at idet din krop er i stand til at udvikle foelelser for din kusine, så burde det i sig selv vaere nok bevis for at det rent biologisk er acceptabelt"

Lad os lægge til side et øjeblik at "biologisk acceptabelt" er et meningsløst begreb.

Det du antyder her er at du mener at hvis man har følelser for sin kusine, så er man automatisk retfærdiggjort i at handle på de følelser. #3's protest er at denne argumentation lige så godt kunne benyttes af en pædofil. I virkeligheden kan du retfærdiggøre hvad som helst med denne argumentation. Eksempel:

"idet min krop er i stand til at udvikle foelelser for et barn, så burde det i sig selv vaere nok bevis for at det rent biologisk er acceptabelt (at have et romantisk forhold)"

Jeg behøver kun at substituere "et barn" ind istedet for "kusine".


Skriv et svar til: kærlighed - min kusine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.