Matematik

Radianer

10. juli 2012 af Andreww (Slettet)

Hej

Proportionerne:

(S/2πr) = (A/r2π) = (θ/)

Skal/kan man tænke på dem sådan:

S = 2πr   ⇔  (S/2πr)  = 1

A = r2π   ⇔   (A/r2π)  = 1

θ = 2π    ⇔   (θ/)    = 1

---------------------------------------------

Og derfra udlede at S = rθ  samt at A = (1/2)r2θ


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du præcist med S, A og θ ?

Hvis θ er en centervinkel i en cirkel med radius r, er S = r·θ buelængden af den del af cirklens periferi, der afskæres af centervinklen. Tilsvarende er arealet af cirkeludsnittet med en centervinkel θ netop A = (1/2)·r2·θ . Dette hænger sammen med, at cirklens periferi er

Scirkel = 2π·r ,

og at cirklens areal er

Acirkel = π·r2

Hele cirklen svarer til en centervinkel på 2π, og både buelængden samt cirkeludsnittets areal er proportional med den tilhørende centervinkel θ , hvorfor

Sudsnit = Scirkel·θ/(2π) = r·θ , og

Audsnit = Acirkel·θ/(2π) = (1/2)·r2·θ


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2012 af SuneChr

# 0  er vel kun en trivialitet?

a/a  =  b/b  = ...... =  å/å  =  1  ?


Skriv et svar til: Radianer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.