Matematik

hjælp

14. juli 2012 af hmmn1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder fast i opg 10  b) fra eksamenssættet maj/ 2012

Nogen som kan foklare mig hvordan man finder længden IACI i trekanten ?

Her er linket til selve eksamenssættet..

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2012 af nielsenHTX

går så ud fra du har fundet vinkel A og vinkel B. (så kender du også vinkel C)

|AC| kan så findes med sinusrelationen i trekant ABC, altså

sin(C)/|AB|=sin(B)/|AC| find |AC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2012 af DrNielsen

Brug vinkelhalvveringlinjen til at bestemme <b. Derefter  bestemmer du den spidse af <D idet hele <D er en lige vinkel = 180 grader.

<C = 180 - <D - <B

nu har du alle vinkler. Resten skulle være en leg :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:trekantsberegning_6.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2012 af mathon

lille justering

Vedhæftet fil:trekantsberegning_6.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2012 af mathon

detaljer


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.