Matematik

Trigonometri-opgave

19. juli 2012 af anonym000

Hej

Opgaven: 

Figuren viser et område til søs, hvor B er en bøje og F et fyr. Afstanden |BF| er 8,7 sømil. og vinklen mellem nordlig retning og |BF| er 31 º. et skib befinder sig på position S. Vinkel mellem nordlig retnning og sigtelinjen |SF| er 25 º og vinkel mellem sigtelinjer |SB| og |SF| er 41 º

Gør rede for at vinkel FBS=83 

Bestem afstanden |FS|

Skibet sejler nu 3 såmil mod nord fra position S til en ny position S1

Bestem af standen |S1F| 

Det var delopgaverne. Den første kan jeg godt finde af, men jeg har svært ved at sætte ord på det...

delopgave 2 har jeg lavet. 3'eren er nok den som forvolder flest problemer.

Vedhæftet fil: 180720121140.jpg

Svar #1
19. juli 2012 af anonym000

Det jeg har lavet i delopgave 1.

 

- - -

...............

Vedhæftet fil:180720121141.jpg

Svar #2
19. juli 2012 af anonym000

Delopgave 3

- - -

...............

Vedhæftet fil:180720121142.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er noget vrøvl at skrive, at 180 = 66-31 = 83 .

De to lodrette sigtelinier er parallelle, hvorfor linien BS danner ensliggende vinkler ved parallelle linier. Heraf følger det, at

31º + v(FBS) = 180º -(41º+25º)

 


Svar #4
19. juli 2012 af anonym000

Haha, ja .. :)

Jeg tror det var en tanketorsk...

Men hvad med 3. delopgave ?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Siden S1F er side i trekanten SFS1 , hvor man kender de to sider SF (fra delopgave 2), SS1 (lig med 3) og den mellemliggende vinkel v(FSS1) = 25º , hvorfor siden S1F bestemmes af en cosinusrelation i trekant SFS1 .


Svar #6
19. juli 2012 af anonym000

Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: Trigonometri-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.