Fysik

Ft=m*g

19. juli 2012 af anonym000

Hej

Vi har formlen Ft=m*g, kan man godt sige at g er konstanten og at Ft og m er de to variable eller må man kun bruge disse betegnelser under "rigtigt" matematik..? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2012 af mette48 (Slettet)

m er ikke variabel, massen er konstant

g tyngdeaccelerationen er også konstant

Man bruger også betegnelserne konstant og variabel i fysik


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som formel betragtet, i Ft = m·g er Ft den afhængige variable, mens m er den uafhængige variable. Formlen angiver, at størrelsen Ft af tyngdekraften på en massegenstand er proportional med genstandens masse m, hvor g er proportionalitetskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2012 af peter lind

Jeg vil sige at det er en funktion af 2 variable  massen og tyngdeaccelerationen. Det er ikke givet at nogen af dem er konstante.


Svar #4
20. juli 2012 af anonym000

Jeg synes jeg får 3 foreskellige bud...

Jeg vil mene at det er kun g, som er konstant, fordi den ændre sig jo ikke særlig meget her på jorden..

Mens Ft og m er de to variable, som lidt selvsagt kan variere meget mere end g..

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2012 af mette48 (Slettet)

Ft=m*g er et specialtilfælde af F=m*a

m er massen, som er konstant

set fra fysikerens side er vejlængden  s(t)

hastigheden v(t)= s ' (t) og accelerationen a(t) = v ' (t) = s ''(t)

F1 er den afhængig variable, der er en funktion a af den uafhængig variable t

medens m er en konstant (massen på en genstand ændres ikke).

I det tilfælde du nævner er a = g tyngdeaccelerationen, som er konstant.

 

F=m*g udtrykker mere end en proportional sammenhæng når det bruges i fysik

Dette er et forsøg på at vide denne matematik

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juli 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du i en række fysikforsøg vælger at holde massen konstant, så er m en konstant. Hvis du i fysikforsøgene vælger at variere m ( skifte lod ), så er m en variabel.

Hvis du i forsøgene vælger at variere g ( skifte position på jordkloden ), så er g en variabel. Med fast position vil den være en konstant.

Hvis m eller g er en variabel er Ft en variabel.

Så jeg vil sige: You name it.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Grunden til de forskellige svar er nok, at vi ikke kender den præcise sammenhæng, der har fået dig til at stille det oprindelige spørgsmål.

I princippet varierer tyngdeaccelerationen g både med den geografiske position (L,φ) og med højden h over havets overflade. Variationen er dog så lille, at man i forenklede sammenhænge som ved det skrå kast over et lille område nær Jordens overflade kan betragte g som en konstant. I den sammenhæng kan man benytte formuleringen i #2.


Svar #8
20. juli 2012 af anonym000

#5, #6, #7

Okay.

Har fået styrer på det.

- - -

...............


Skriv et svar til: Ft=m*g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.