LaTeX

Graf i LaTeX

02. august 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil gerne lave en graf i LaTeX men ikke hvordan man gør. Jeg læner mig op ad Daleifs bog om LaTeX så hvis jeg bare kunne få et hint om hvor i manualen dette er beskrevet?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. august 2012 af daleif (Slettet)

Der er flere ting i dette. Hvis du bare har data og skal have plottet disse, så er pgfplots pakken sikkert et godt bud. Der står endnu ikke noget om dette i bogen, men det kommer. Tikz/pfg er ret godt til at plotte ting med.

Hvis du har grafen liggende som grafik, så er det kapitel 5 i bogen. Hvis det bare er en 'simpel' funktionsforskrift så kan pgfplots eller almindelig tikz sikkert godt bruges. Vedr alm tikz, så tjek option plot i tikz manualen.


Svar #2
02. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Tak for svaret, Har fundet en laaaaaaang manual og en noget kortere:-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. august 2012 af daleif (Slettet)

Tikz manualen er ret slem >700 sider, men det er mere et opslagsværk. pfplots manualen er på lige under 400 sidere. Det viser bare alle mulighederne. Tikz examples siden er også et kig værd, http://www.texample.net/tikz/examples

Svar #4
02. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Jeg er startet med at tegne en figur (se vedhæftede). Jeg kan ikke få den centereret og får også følgende fejlmeddelelse.

 

 

! Package pgf Error: No shape named 0 is known.

 

Jeg har skrevet dette i TeXmaker:

 

 

\documentclass[a4paper]{article} \usepackage[utf8]{inputenc} \usepackage[T1]{fontenc} \usepackage[danish]{babel} \renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % bedre orddeling \usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools} \usepackage[danish=quotes]{csquotes} \usepackage{tikz} \pagestyle{plain} \begin{document} \newpage   På figuren ses to ensvinklede trekanter $ABC$ og $A_1B_2C-3$. Nogle af siderne er angivet på figuren. \begin{tikzpicture}   \centering \draw [thin](0.0)--(0,4)--(4,0)--(4,3)--(0,0); \end{tikzpicture}  \end{document}
Vedhæftet fil:Trekant.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. august 2012 af daleif (Slettet)

Du skal ikke have \centering inden i tikzpicture, det er et tegne område, den ander ikke noget om resten af dokumentet.

Smid \begin/end{figure} omkring og centrer der i

hvad laver den \newpage?

 


Svar #6
02. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Nu har jeg gjort dette men som står teksten under figuren? (altså teksten om trekanten)

 

 

\documentclass[a4paper]{article} \usepackage[utf8]{inputenc} \usepackage[T1]{fontenc} \usepackage[danish]{babel} \renewcommand{\danishhyphenmins}{22} % bedre orddeling \usepackage{amsmath, amssymb, bm, mathtools} \usepackage[danish=quotes]{csquotes} \usepackage{tikz} \pagestyle{plain} \begin{document}   På figuren ses to ensvinklede trekanter $ABC$ og $A_1B_2C-3$. Nogle af siderne er angivet på figuren.     \begin{figure} \centering \begin{tikzpicture} \draw [thin](0.0)--(0,4)--(4,0)--(4,3)--(0,0); \end{tikzpicture}  \end{figure} \end{document}

Brugbart svar (2)

Svar #7
02. august 2012 af daleif (Slettet)

Det er korrekt, du har lavet en float, det er en dims du vil hade, men bør lære at elske.

Billeder flyder rundt, således at papiret udnyttes bedst muligt.

Husk evt at skrive

\begin{figure}[htbp]


Skriv et svar til: Graf i LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.