Fysik

integrale - søjle

03. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg vedhæfter spørgsmålet. 

løsningen på spørgsmålet har jeg, som jeg har nogle spørgsmål til. 

ligning for at finde center af masse 

rcm =  (∫ r dm) / M 

i dette tilfæde 

ycm = 1/M * ∫ y dm

hvad er dm

 

 


Svar #1
03. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Her er spørgsmålet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

dm er et infinitesimalt masseelement ved positionen y.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2012 af hesch (Slettet)

dm er massen af den indtegnede skive med tykkelsen dy.

Altså: dm = vf * A(y) * dy,   vf = vægtfylde, A = skivens areal.


Svar #4
03. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg tror det er en forudsætning at være god til integralregning for at løse denne slags opgaver? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. august 2012 af SuneChr

# 4

For at kunne løse en sådan matematik/fysik opgave skal integralregningen naturligvis både forstås og kunne anvendes. Derudover skal momentsætningen fra fysikken tages i anvendelse. Den skal ligeledes forstås. I modsat fald vil integranden ikke give mening.

# 0  Jeg ved ikke, hvor det kommer fra, men mange, der henvender sig på portalen, skriver "integrale". Det rigtige er integral.


Svar #6
03. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#5 

jeg har svært ved at kombinere integralregning også denne type opgave. 

det er frusterende at bruge timer på en opgave og alligevel ikke kunne lave det slut fordi man går i stå. 

mht. stavning af integral, jeg troede at integralE var en form af integral. 

fx. er biler flertal af bil. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ordet for det matematiske begreb bøjes således på dansk:

et integral -- integralet -- flere integraler -- alle integralerne.

Man taler således om "et ubestemt integral", "det bestemte integral", eller "integralet af f(x) dx fra a til b".


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. august 2012 af hesch (Slettet)

#3 fortsat:

A(y) = π·r(y)2 ,     r er skivens radius

⇒   A(y) = π·(R ( h - y ))2  = π·R2 · ( h2 + y2 - 2·h·y )

⇒  ∫ y·dm  = π·R2 · vf ∫ ( h2 + y2 - 2·h·y ) · y · dy

⇒ ∫ y dm =  π·R2 · vf ∫ y3 - 2·h·y2 + h2 · y · dy    ( integrer fra 0 til h )

Det ender altså op med intragration af et 3. grads polynomium


Skriv et svar til: integrale - søjle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.