International økonomi

Gavner det samfundsøkonomien at folk optager lån?

03. august 2012 af mulla1990 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ja. Titlen siger vel det hele :)

 

Nogen der ved noget om det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2012 af Walras

Det kan man umuligt svare entydigt på. Men generelt er der mange fordele ved lån - både for den enkelte og for samfundet som sådan. Men det er klart, at man kan finde eksempler -- finanskrisen -- der viser, at lån optaget på uheldig vis kan være skadelige.  


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2012 af npcnb (Slettet)

Er ganske enig. At folk optager lån kan være med til at stimulere økonomien og kan derfor især være godt ved lavkonjunkturer. Omvendt bliver samfundsøkonomien også mere skrøbelig, og der kan især opstå problemer når mange folk får problemer med at betale dem tilbage.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. august 2012 af Walras

Der er da meget andet end stimulation, som er fornuftigt ved lån. At låne er en mulighed for at forbruge, når det er mest tiltrængt, så det muliggør forbrugsudjævning over tid - det hjælper folk til at få mest muligt ud af deres indkomst, som er alt andet end jævn over tid. Det er også en mulighed for den, der har opbygget en stor formue, for han kan låne sine penge ud imod en rente, og dermed opnå et afkast og formere sin formue - eller i hvert fald sikre den imod at blive udhulet af inflationen. Rent vækstmæssigt er lån en effektiv mulighed for at allokere risikovillig kapital hen, hvor det største afkast findes, og kapitalen vil dermed blive bragt til brug det sted, hvor behovet er størst. For en stat kan det være yderst brugbart at låne, hvis investeringer i eksempelvis infrastruktur skal finansieres. Et kloaknetværk skal bruges af nuværende men så sandelig også fremtidige generationer, og det giver derfor staten mulighed for at fordele betalingen udover generationerne på fair vis.

Man kan sige rigtig meget positivt om lån!


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. august 2012 af npcnb (Slettet)

Helt sikkert :) Det var også mere min mening at komme med et enkelt argument henholdsvis for og imod for at illustrere at der er 2 sider af sagen. Kan dog godt se at dette ikke helt fremgår af mit indlæg.


Skriv et svar til: Gavner det samfundsøkonomien at folk optager lån?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.