Matematik

Hjælp!!

04. august 2012 af Hej15 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Hvordan regner man den her opgave ud:

5 1/18 - 2 2/3

Håber I vil svare, og hvis i gøre så vis mig hvordan i gøre, TAK! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2012 af peter lind

Fællesnævneren er 18. Sæt det på en fælles brøkstreg


Svar #2
04. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Kan det passe at det giver 1 3/18 og vis man forkorter så 1 1/6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Omregn først de blandede tal til uægte brøker og forlæng så til fællesnævner.


Svar #4
04. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Svar #5
04. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Omregn 5 til 18.-dele, og omregn 2 til 3.-dele:

51/18 = 5·18/18 + 1/18 = = (90+1)/18 = 91/18

22/3 = 2·3/3 + 2/3 = (6+2)/3 = 8/3 = 48/18

51/18 - 22/3 = 91/18 - 48/18 = (91-48)/18 = 43/18 = (36+7)/18 = 36/18 + 7/18 = 27/18


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.