Matematik

Regneudtryk

08. august 2012 af Capion1 - Niveau: A-niveau

Kompositionsreglerne addition og multiplikation er begge, indenfor R, kommutative.

To elementer a og b indenfor addition kaldes begge addender.

To elementer a og b indenfor multiplikation kaldes multiplikator og multiplikand.

Hvorfor denne navneforskel ved multiplikation, der, hvor der ikke er benævnelser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt, at i et produkt a · b er multiplikatoren det tal, hvormed man multiplicerer et andet tal, der kaldes multiplikanden, dvs. multiplikatoren angiver, hvor mange gange multiplikanden sættes som addend. I betragtning af, at multiplikation inden for R er kommutativ, er det klart, at begge tal, a og b, kan antage de to begrebers roller. Derfor foretrækker jeg, når der tales om multiplikation inden for R, at kalde tallene a og b for faktorer.

Se i øvrigt denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1220086


Svar #2
08. august 2012 af Capion1

Eksempel, hvor det er hensigtsmæssigt at sondre imellem faktorerne:

3 frimærker á 8 kr  = 3·8 kr = 24 kr

8 frimærker á 3 kr  = 8·3 kr = 24 kr

Frimærkets værdi er i begge eksempler multiplikanden.

# 1 Tak.


Skriv et svar til: Regneudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.