Matematik

Grænser

11. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet. 

Det er mest at finde grænser, jeg har svært ved. 

Jeg ved at R er afgrænset af grafen for y=x2 og y=x3

Spørgsmålet skal løses uden hjælpemidler. 

Hvordan finder jeg a og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2012 af peter lind

Du skal først og fremmest lave en graf af funktionerne. Den eneste afgrænsning der giver et endeligt areal er for 0≤x≤1 og  x3≤y≤x2


Svar #2
11. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg ved hvordan grafen for x2 ser ud men ikke for y3

hvad skal jeg gøre i sådan en situation til eksamen? 

det er grænserne for x, jeg ikke kan finde selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2012 af mathon

     beregn for hvilke x
                                   x2 = x3

                                   x3 - x2 = 0

                                   x2(x-1) = 0            
nulreglen giver
                                   x = 0   v   x = 1

                     a = 0       b = 1
                                


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2012 af peter lind

Grænserne er for y = x2 og y = x3, så y3 er slet ikke relevant. Du kan evt. anskaffe dig et grafikprogram, som kan lave greaferne automatisk. Jeg kender 2 gratis programmer graph og gnuplot. gnuplot er det mest avancerede men dermed også sværere at bruge. jeg vil tro at i første omgang er graph det bedste for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. august 2012 af mathon

se


Svar #6
11. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg glemte at sige at eksamenen er uden hjælpemidler så ingen elektroniske hjælpemidler er tilladt. 

Men metoden i #3 er vist en god metode

 


Skriv et svar til: Grænser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.