Matematik
føler mig lost
06. september 2005 af
stefanp (Slettet)
jeg forstår ikke rigtig hvad de vil have mig til;
vis, at linjerne ligningerne
y=2-2x og 4x-8y+1=0
er ortogonale tangenter til parablen med ligningen y=-0.5x^2. find koordinaterne til røringspunkterne.
vis, at linjerne ligningerne
y=2-2x og 4x-8y+1=0
er ortogonale tangenter til parablen med ligningen y=-0.5x^2. find koordinaterne til røringspunkterne.
Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)
start med at vise ortogonaliteten afhængigt af niveauet, kan dette gøres ved at vise, at normalvektorerne er ortogonale, eller ved multiplikation af hældningskoefficienterne, som vil give -1 i det fald.
dernæst, hvis de tangerer parablen skærer de kun i ET punkt, hvis de ikke tangerer, skærer de i 0 eller 2
dernæst, hvis de tangerer parablen skærer de kun i ET punkt, hvis de ikke tangerer, skærer de i 0 eller 2
Skriv et svar til: føler mig lost
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
