Matematik

Statistik

17. august 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp..

En større virksomhed opretter en fond med et beløb på 2,5 mio. kr.Renten tilskrevet fondens beløb de tre følgende år er vist i tabellen:

Rente. p.a

6,5 %

4,0 %

2,0 %

Gør rede for, at størrelsen af beløbet efter de tre rentetilskrivninger er 2824380,00 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2012 af nielsenHTX

efter 1. år er den

2,5*1,065

efter 2. år er den

(2,5*1,065)*1,04

efter 3. år er den... forsæt selv


Svar #2
17. august 2012 af elissa92

Tusind tak.. Hvordan kan jeg så gør rede for, at den gennemsnitlige rente i de tre år er 4,15% ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

Det er den 3. rod af renterne ganget med hinanden:

 

(r1.r2.r3)1/3


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2012 af KTBFFH (Slettet)

Hvor kommer tallet 1,065 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

1+(6,5/100) = 1.065

 

kn = ko . (1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2012 af KTBFFH (Slettet)

ville et svar så være fx

 

Vi ved at: 1+(6,5/100) = 1,065

dvs. at

 

(efter 1. år er den

 

2,5*1,065

efter 2. år er den

(2,5*1,065)*1,04)

 

Hvad er 1,04 så? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

Det er den pålydende rente den pågældende termin ( 2. år).


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2012 af KTBFFH (Slettet)

I see :) Det er lidt længe siden med det her finansielregning..

 

Hvordan finder jeg så den pågældende termin for 3. år?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal bruge begreberne rigtigt:

En termin angiver en periode hvori den pålydende rente er gældende. Det er altså umuligt at "finde" en termin, - den skal være bestemt, som i dette tilfælde er 1 år!

Du kan heller ikke bare "finde" en rente, - den skal også være opgivet. Den pålydende rente for 3. termin er i dette tilfælde angivet til 2%

Fat evt. din gamle matematikbog, - så får du hurtigt et overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke rentesatserne, der skal ganges sammen. Den gennemsnitlige årlige rentesats r for de tre år findes af

(1+r)3 = (1+r1)·(1+r2)·(1+r3) ,

r = [ (1+r1)·(1+r2)·(1+r3) ]1/3 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

#10

Ja naturligvis, - tak.


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.