Fysik

Bevægelse

18. august 2012 af hellesin (Slettet)

Hej derude

Er der nogle kloge fysikhoveder som kan hjælpe mig med denne opgave?

En tennisspiller sender en serv med hastigheden 50 m/s mod dig. Massen af tennisbolden er 57 g.

a) hvor stor en bevægelsesmængdeændring skal du give den for at returnere den med en hastighed på 20 m/s?

Tennisbolden og ketsjeren er i kontakt med hinanden i 0.02 s.

b) Antag, at kraften er konstant under stødet og beregn størrelsen af kraften.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af peter lind

a) Du skal beregne bevægelsesmængden før og efter og trække dem fra hinanden. Du bør være opmærksom på at bevægelsen før og efter er i modsat retning af hinanden.

b)  Brug F = Δp*t hvor p er ændringen af bevægelsesmængden.


Svar #2
18. august 2012 af hellesin (Slettet)

Tak, men kan det så godt passe at a giver: 1,71?

og formlen i b er den ikke forkert? Den hedder Δp = f * Δt

så isolere jeg F i formlen og får: F = Δp / Δt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af peter lind

I a) du tager ikke hensyn til at der skiftes retning. Hvis du vælger den positive retning som gående væk fra tennisspilleren er før bevægelsesmængden m*50m/s efter slaget er den -20m/s

b) Jo du har ret. Undskyld


Svar #4
18. august 2012 af hellesin (Slettet)

Forstår ikke helt a :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2012 af peter lind

Δp = m*50m/s - m*(-20m/s)


Svar #6
18. august 2012 af hellesin (Slettet)

så den giver 3,99, men går enhederne så ud med hinanden eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2012 af peter lind

enhederne går ikke ud mod hinanden. Det er stadivæk bevægelsesmængder, der er tale om. Du kan kun addere og subtrahere fysiske størrelse med samme enheder og resultatet forbliver disse enheder. Lndringer i enheder sker når du ganger eller dividerer


Svar #8
18. august 2012 af hellesin (Slettet)

Nu forstår jeg :)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.