Matematik

Reduktion

18. august 2012 af bocawas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med at reducere dette udtryk:

c = 17 * x - ( 14 * x - ( 17 * x + 2 ) )

Får resultatet til: c = -4x - 2

Hvad får I det til? Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

c= 17x - (14x - 17x-2)

c=17x - 14x + 17x + 2

c= 20x +2

 

Som min lommeregner sigeR?

 


Svar #2
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

Sorry, der skulle have stået: c = 17 * x - ( 14 * x - ( 7 * x + 2 ) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

hvad er forskellen fra det første?


Svar #4
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

I anden parantes står der 7 i stedet for 17


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

bare min 10x 

altså 20x + 2


Svar #6
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

Hvorfor giver det så 10x + 2?
Kommer der ikke minus foran 10-tallet, når vi ganger ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

c = 17 * x - ( 14 * x - ( 7 * x + 2 ) )

17x -(14x-7x-2)

17x-14x+7x+2

3x+7x+2

10x+2

 

jo.. mente omvendt i svar #5


Svar #8
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

Tusind tak for hjælpen du :-)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.