Matematik

Differentialligninger hjælp

18. august 2012 af mikkelmmk93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder og skal til mundtlig eksamen i Mat A stx niveau på tirsdag og er helt blank på differentialligninger.
Vi har desværre en risiko på 24 % for at trække et spørgsmål med det så derfor må jeg hellere komme godt igennem det.
Men jeg kan simpelthen ikke forståe det.

Vi har fået 3 spørgsmål om det der kan trækkes:

1 )
Redegør for Eulers Metode til numerisk bestemmelse af løsninger til en given differentialligning og for denne metodes begrænsninger.

2 )

For bl.a. om eksakt løsning af den Lineære Differentialligning y´=a*y+b, hvor a og b er to konstanter.

3 )

Fortæl bl.a. om eksakt løsning af en logistisk differentialligning y´=a*(M-y)*y, hvor a og M er to konstanter

 

Fælles for de tre spørgsmål er at de har dette indledningsspørgsmål:

Redegør for opstilling af differentialligninger med et eller to eksempler.

 

Jeg har aldrig været til mundtlig eksamen i et naturvidenskabeligt fag så derfor er dette bare endnu mere forvirrende for mig.

Jeg håber i vil hjælpe mig med hvordan jeg kan få mig forberedt til disse spørgsmål.
De 10 andre har jeg sådan nogenlunde styr på :)

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af mathon

 

     "Fortæl om den eksakte løsning til" er vel ikke det samme som "bevis den eksakte løsning til"


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af mathon

 

           y´ = a·y + b      med løsningen

           y = C·eax - (b/a)

 

           y´=a·y·(M-y)     med løsningen

           y = M/(1+C·e-aMx)

kan du jo eftervise rigtigheden af ved differentiation af løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af peter lind

Det her er ikke det rigtige forum for den slags. Du bør først og fremmest slå op i din bog og se hvad der står i den om emnet. Støder du så på et konkret problem i den forbindelse kan du henvende dig her. Du kan læse noget om de pågældende differentialligninger på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html


Svar #4
18. august 2012 af mikkelmmk93 (Slettet)

@Mathon:
Jeg tror at vi selv må vælge om vi vil bevise eller ej, det kommer nok også an på hvor højt på karakterskalaen man sigter.
Men tak for det, det gav mig da lidt ide om hvad jeg kan gøre med de spørgsmål!

 

@Peter Lind:
Det her burde da netop være det rigtige forum.
Jeg har problemer med min matematik, der er det her om differentialligninger jeg ikke kan finde ud af.
Der er det her med at jeg ikke har prøvet mundtlig før og derfor har svært ved at vide hvad man skal her.
Derfor går jeg herind for at få lidt hjælp af folk med erfaring inden for det.
Jeg har slået op i min bog, men det hjalp mig ikke med at komme videre med netop disse spørgsmål om differentialligninger.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2012 af peter lind

Du kommer med nogle overskrifter på nogle spørgsmål. Hvad venter du at vi skal gøre ved det  ? Skrive en lærebog, der er bedre end den du har ? Du skal som jeg skriver først og fremmest have fat i dine lærebøger og se hvad der står i dem. Kommer du ind i et mere konkret problem under læsningen kan du henvende  dig her.


Skriv et svar til: Differentialligninger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.