Matematik

Procent

19. august 2012 af vanilijestang (Slettet)

Produkionen af blyanter i 1971 = 157,2 mio kg

Produktionen af blyanter i 1980 = 105,7 mio kg

1) jeg skal finde ud af hvor meget produktionen af blyanter er faldet fra 1971 til 1980.

- her tror jeg jeg skal dividere 157,2 med 105,7 og gange med 100? kan det passe?

2) jeg skal antage at faldet i produktionen har været jævnt, og derved udregne det årlige procentvise fald.

3) jeg skal udregne hvor meget en procentdel  af blyants-produktionen i 1971 der udgør produktioen i 1980

4) jeg skal opstille en mat. model der viser produktionen for 1971 til 1980.

 

Jeg har brug for hints til at udregne disse 4 opgaver, please, speciel 2 og 3. Tak :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først beegne, hvor meget produktionen er faldet, og så beregne forholdet mellem denne ændring og den oprindelige produktion.


Svar #2
19. august 2012 af vanilijestang (Slettet)

Dvs. (157,2-105,7) = 51.5

157.2/51.5 = 3.05 % ?

 

Hvordan kommer jeg videre?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er den omvendte brøk  (51,5 / 157,2)  udtrykt i %


Svar #4
19. august 2012 af vanilijestang (Slettet)

Det giver også mere mening, tak!

Kan du også hjælpe med nr. 2?

 Her har jeg ingen ide om hvordan jeg kommer videre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt for eksempel renteformlen til at beregne den gennemsnitlige årlige procentvise ændring r. Så har man

(1+r)9 = 1-(51,5/157,2)


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.