Fysik

Idealgasligning

21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle

Hvis man har pv=nrt, og et tryk angivet i Pa, hvilket enhed skal det laves om til  ? Fordi når jeg beregner opgaven, så får jeg noget med tusinder, hvor tallet derimod skal være meget laver og jeg tænker at det må være trykket skyld i ? 

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alle størrelser indsættes i SI-enheder. Du har ikke forklaret, hvad det er, du beregner.


Svar #2
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Mine enheder: 
n: mol

R: J/(K*mol(
V:Liter

T:Kelvin

Tryk: Pa

 

Kan man beregne udfra de enheder eller skal de laves om ? 
 


Svar #3
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

n:0,286 mol

R: 8,314 J/(K*mol(
V:8Liter

T:Kelvin

Tryk: 2*10^5Pa

Ved at beregne får jeg det til: 672890 K ?!???"!?!?!?Og resultatet skal give 674 K ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Hm... det er vigtigt at du skriver enheder når du regner opgaver og de skal gå op. Ellers er det klart at man må have lavet en fejl.

T = (P * V) / (n * R)

T = (2*105 Pa * 8/1000 m3) / (0.286 mol * 8.314 J/K*mol ) = 673 K 

 


Svar #5
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Tusind tak for det. Det kan jeg godt se. Havde du også fået det til 673 K ?, facit siger nemlig 674 ? 


Svar #6
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Hvad med den her ? Jeg forstå virkelig ikke hvad det er jeg gøre galt. 

w=-nRT*ln(v_2/v_1)=-0,286 mol *8,314 J/(mol*K) *ln(8L/2L)= -3,22 kJ, og resultat skal give 2,22 kJ - Det er for en isoterm proces ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg har fået 672.88 som jeg runder op. Læreren har muligvis brugt et mere præcist værdi for n, 

i det n = m / M = 8g/(28g/mol) = 0.28571 mol som vi runder op. 

Hvis ovenstående værdi for n bruges, så får jeg 673.57 som kan rundes op til 674 K.


Svar #8
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

På den måde. Det tænke jeg nok der være noget om det. 
 

Kan du evt. forklare mig #6. Det jeg får der ? Hvad for du arbejdet til i den isoterme proces ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#6 

Den forvirrer også mig. Men hvis du ser på hans besvarelse bruger han 

at w = + nRT ln(v1/v2) 

som han begrunder med at det er arbejde som udføres af systemet. 

så er w = -2221.8 J = -2.22 kJ 

 


Svar #10
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Jeg kan kun se facit, jeg kan ikke se udregningerne. Har han lagt udregningerne op ? 
- Det får ejg slet ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

husk nu det er v1/v2 

så bør du få det samme. Og ja han har lagt noget op, hvor der er fuld løsninger. Tjek Facebook konferencen. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Her er lærerens fulde besvarelse for hele sættet

 

Vedhæftet fil:GMT_facit_jun12_langt.pdf

Svar #13
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ! :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det var så lidt, held og lykke på torsdag. Lad os håbe vi overlever denne gang. 


Svar #15
21. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Præcis. Tusind tak i lige måde !


Skriv et svar til: Idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.