Fysik

glasflaske med oxygen

22. august 2012 af Davidbech (Slettet) - Niveau: B-niveau

På nogle værksteder bruges oxygen i forbindelse med svejseapparater. Oxygen opbevares på gasflaske. Ved brand kan trykket i gasflasken stige voldsomt. En gasflaske med oxygen opbevares i et værksted ved temperaturen 18,0 ?, hvor trykket i flasken er 21,3 "MPa" . Under en brand i værkstedet stiger temperaturen i gasflasken til 320 ?.

Skal have hjælp med punkt b i opgaven.

a) Hvilket tryk er der i gasflasken ved denne temperatur.


(p1*u_1)/T_1 =p2_2*u_2)/T_2

U går ud da dens areal ikke udvider sig.
(21.3 MPa)/291 k =?(p?_2)/593 k
Hvor vi isolere p2 i formlen
p2= 43.405 MPa

 

b) Vurder arealet af ventilen på gasflasken og beregn størrelsen af den kraft hvormed gassen påvirker ventilen.

 

Håber nogen ved noget =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

hvis
                  ventilen vurderes til 1 mm2 = 10-6 m2

  haves
                  F = p·A = (43,405·106 N/m2) · (10-6 m2) = 43,405 N
.........
   da Pa = N/m2


Svar #2
22. august 2012 af Davidbech (Slettet)

Ja det giver mening. Hvad er navnene på de forskellige ting i formlen? Og tak for hjælpen =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af mathon

                    tryk = kraft pr areal             p = F/A

                    kraft = tryk • areal               F = p · A


Svar #4
22. august 2012 af Davidbech (Slettet)

Tak ! =)


Skriv et svar til: glasflaske med oxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.