Fysik

Entropi ændring

22. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg søger hjælp til spørgsmål b) 

se det vedhæftede fil. 

Entropiændringen er givet ved 

ΔS = Q / T 

men jeg er i tvivl om hvilket værdi jeg skal indsættes for Q. T er vel vandets starts temperatur, 20 C = 293 K. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Vi taler om en reversibel indre egenskab ved et lukket system, hvor ∫dQ/T (skal forstås som et linieintegral, men det findes ikke i symbollisten) = 0. Da vi også har, at ∫dS = 0 for en reversiobel proces, så må dS være lig dQ/T med enhederne Joule pr Kelvin. Håber det er forklaring nok.


Skriv et svar til: Entropi ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.