Matematik

reducér

22. august 2012 af Ultraviolet (Slettet)

hej

når jeg løser (y+5)^2 - (5-y)^2 +2y får jeg 2y+2y^2 men mit cas værktøj siger at løsningen er 22y!

Hvad sker der? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

 

                       (y+5)2 - (5-y)2 +2y

                       y2 + 10y + 25 - (25 - 10y + y2) + 2y

                       y2 + 10y + 25 - 25 + 10y - y2 + 2y

                       10y + 10y + 2y = 22y

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eller

      (y+5)2 - (5-y)2 +2y = (y+5)2 - (y-5)2 +2y

                                       = (y+5 + y-5)·(y+5 -y+5) + 2y

                                       = 2y·10 + 2y

                                       = 20y + 2y = 22y

Her benyttes den kendte kvadratsætning

      (a+b)(a-b) = a2 - b2


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.