Matematik

logaritmefunktion...Hjælp

06. september 2005 af Lene2005 (Slettet)
Hej,

Jeg har svært ved at komme videre:

opgaven går ud på at løse ligningen:

(logx)^2+ 6logx -4 = 0


Hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2005 af Duffy

Sæt t = logx

og løs som alm 2. grdslign.


Duffy

Svar #2
06. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Okay...mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2005 af Duffy

Du vil få

logx = -3+sqrt(13) v logx = -3-sqrt(13)

x =0,001352 v x = 1.83226



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Hov hov Duffy, det er matematik det her ;-)

x = 10^(-3-sqrt(13)) v x = 10^(-3+sqrt(13))

Siden hvornår er approksimative løsninger blevet eksakte? :-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: I øvrigt går Lene, ifølge hendes profil, i gymnasiet, så 'log' betegner logaritmen til basen 10.

At 'log' så traditionelt betegner den naturlige logaritme, er en lidt anden sag :-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2005 af TwoStates (Slettet)

Kan godt være det bare er mig der regner helt helt forkert, men:
x = 10^(-3-sqrt(13)) v x = 10^(-3+sqrt(13)) giver da ikke:
x =0,001352 v x = 1.83226 :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2005 af Duffy

#6

Nej. NETOP


Duffy ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2005 af Duffy

#4

Ja, Epsi! Det står brugeren frit for at bruge enten linie 1 eller 2 i #3.


Duffy ;-)

Skriv et svar til: logaritmefunktion...Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.