Matematik

reducer

25. august 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 

Hej.

Jeg har regnet følgende opgaver ud, men vil bare være sikker på om de er rigtigt udregner.

 

Der står i opgaven, at jeg skal reducere de opskrevne udtryk mest muligt.

a) z= 3a ± 5a                         Mit resultat: 8a ± 8b

         5b    3b

 

b) k= 2x  ±    -  7x                Mit resultat: -4x

           a      3a    2a                                      2a

 

c) a±b  ±  2a ± b  ±  5a±2    Mit resultat: 8a±4b

      c             3c           12c                             16c

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er der tale om brøker

a) z = (3a/(5b)) ± (5a/(3b)) = (3/5 ± 5/3) · (a/b)

b) k = 2x/a ± x/(3a) - 7x/(2a) = (2 ±(1/3) - (7/2)) · (x/a)        ?

Der bliver flere løsninger dan man med ± skal undersøge tilfældene + og - .


Svar #2
25. august 2012 af line112 (Slettet)

Altså skal jeg bare ikke reducer på den normale måde.

 

den her ± =+ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I a) betyder ±, at man skal beregne både

z1 = (3a/(5b)) + (5a/(3b)) , og

z2 = (3a/(5b)) - (5a/(3b)) , dvs

z1 = (3/5 + 5/3) · (a/b) = (34/15) · (a/b) = 34a / (15b) , og

z2 = (3/5 - 5/3) · (a/b) = -(16/15) · (a/b) = -16a / (15b)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.