Matematik

Bestem en forskrift for...

25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Håber på lidt hjælp til dette.

Ud fra nogle oplysninger skulle jeg bestemme en forskrift for en liniær linje g, hvilket jeg har gjort

 

y = -3/5 x + 31/5

 

Men egentligt skal jeg bestemme en forskrift for g, når Vm(g) = ]-1,8]

 

Er det noget á la det samme, som jeg allerede har fundet frem til eller?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ændrer ikke på forskriften, men du skal bestemme definitionsmængden Dm(g) for funktionen g, således, at værdimængden er som angivet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2012 af mathon

 

                x = (31-5·y)/3

                x = -(5/3)y + (31/3)          y∈]-1,8]


Svar #3
25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet)

TAK!:D 
 

Når det er et halvåbent interval fra ]-1,8]  kan det så passe at Dm(g) = ]∞,-3]?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det kan ikke passe. Da værdimængden for den lineære afbildning er et begrænset interval, vil definitionsmængden også være et begrænset interval. Det er korrekt, at det vil være åbent i den ene ende og lukket i den anden ende.


Svar #5
25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Okay, så burde nedenstående altså være rigtigt?

Dm(g) = [-3,12[


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2012 af mathon

    Ja


Svar #7
25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Fedt! Tusind tak for hjælpen:)


Svar #8
25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Forresten skriver jeg det så op på den ene eller den anden måde?

 

y = - 3/5 x + 31/5, hvor Dm(g) = [-3,12[                   den ene måde

                                                                          eller

g = - 3/5 x + 31/5, hvor Dm(g) = [-3,12[                  den anden måde

                                                                          eller

                                                                                      noget helt tredje? 

                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man vil skrive

g(x) = -(3/5)x + (31/5) , Dm(g) = [-3;12[ , eller -3 ≤ x < 12 .


Svar #10
25. august 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Endnu en gang tak! :)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.