Matematik

Kvadratsætning?

26. august 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne her opgave jeg skal have løst, og tænkte det lige var noget for jer :)

6-(x+2)(x-3)

havde selv tænkt mig at bruge kvadratsætning (a+b)(a-b)

så ville den se sådan her ud 6-x^2-6 .. er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Du kan ikke bruge den kvadratsætning, der står 2 på b's plads i den første parentes, og 3 i den anden. Der skulle have stået det samme for at du kunne bruge kvadratsætningen. Du kan bare gange parenteserne ud.


Svar #2
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Så forvirre det "6-" mig bare altså vil den hedde 6x+12*6x+18?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af mathon

 

                  6      -      (x+2)(x-3) 

                  6 - (x2-3x+2x-6)

                  6 - (x2-x-6)

                  6 - x2 + x + 6

                  - x2 + x + 12

                 


Svar #4
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Svar 3 :

Reducer udtrykkene mest muligt. 

Så der ser ikke helt rigtig ud? :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2012 af mathon

du kan evt. omskrive

                6  -  (x+2)(x-3)

                6  -  (x+2)((x-2) - 1)

                6  - [(x+2)(x-2) - (x+2)]

                6  - [x2 - 4 - (x+2)]

                6  - [x2 - 4 - x - 2]

                6  - (x2 - x - 6)

                6  - x2 + x + 6

                -x2 + x + 12

 

 


Svar #6
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Nu forvirre det mig :D

vil det sige denne her er forkert så? 

(4+10) x – (x+2)
4x+10x-x-2
4x+10x-x = 13x
-2 = -2
= 13x-2


Skriv et svar til: Kvadratsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.