Matematik

Førstegradsligning med ukendt nævner

26. august 2012 af Mimmia (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! jeg sidder med en matematik opgave der hedder 4/x = 6

Jeg ved ikke lige hvordan jeg kan få den regnet ud, så vil rigtig gerne have noget hjælp - Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af VLODE (Slettet)

4/x = 6

<=>

4*x/x = 6x

 

<=>

4=  6x

<=>

4/6 = x

 

Så kan du forkorte den yderligere 

 

2/3 =x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af mathon

     
                   4/x = 6          x≠0

                   2/x = 3

                   x/2 = 1/3

                   x = 2/3

                 


Svar #3
26. august 2012 af Mimmia (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Førstegradsligning med ukendt nævner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.