Fysik

Lydstyrken?

26. august 2012 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)
Jeg er igang med at løse den nedslående opgave, men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den.
Opgaven lyder sådan: En opvaskemaskine har en lydstyrke på 48 dB. Bestem den tilsvarende lysintensitete.
Jeg tror man skal bruge denne formel L=10*log I/I0 dB. L er lydstyrken, som er 48 dB- I0=1*10-12 W/m2 (høretærsklen) Men jeg ved at vi skal finde I.
Håber virkelig I kan hjælpe mig, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af peter lind

Jeg kender den kun som forholdet mellem lydstyrker. Med I0 = 10-12 Wm2 kan du blot sætte ind i din formel 48 dB = 10*Log(I/10-12 W/m2). Der er en ubekendt i den ligning nemlig I, så det drejer sig blot om at løse den. Du får brug for at den inverse til Log(x) er 10y


Svar #2
26. august 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Hvordan skal jeg så løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af peter lind

Divider ligningen med 10 og brug dernæst at 10y er den inverse til Log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2012 af peter lind

division med 10 giver 4,8 = Log(I/I0) Den inverse giver så

104,8 = 10Log(I/I0)  = I/I0


Svar #5
26. august 2012 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg er slet  ikke med på det, jeg forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af peter lind

De 2 funktioner er hinandens inverse. Derfor gælder y = Log(x) <=> 10y = x. Her den sætning så brugt med y = 4,8 og x=I/I0


Skriv et svar til: Lydstyrken?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.