Matematik

Bestem tallene a og b

27. august 2012 af Haslund94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f(x)=b*x^2 opfylder, at 

f(2)=2    og     f(4)=16

Bestem tallene a og b

 

vi sidder og kan ikke finde ud af det. Hjæææælp.

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af Sendai (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet den rigtige ligning ind? a optræder ikke i liningen.


Svar #2
27. august 2012 af Haslund94 (Slettet)

f(x)=b*x^a

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af peter lind

Det må være y = b*xa ellers giver det ingen mening. Sæt punkterne ind i formlen. det giver 2 ligninger med de 2  ubekendte a og b, som du må løse. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden går b ud. Der findes også en færdig løsningsformel, hvis du kender den.


Svar #4
27. august 2012 af Haslund94 (Slettet)

Vil det sige (b*2^a)/((b*4^a) --> 2^a/4^a?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af peter lind

ja


Svar #6
27. august 2012 af Haslund94 (Slettet)

men hvad er b og a så?


Svar #7
27. august 2012 af Haslund94 (Slettet)

alså hvordan finder man a og b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2012 af peter lind

2a/4a = (2/4)a sammenlign det med når du dividerer y værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af mathon

                         y2/y1 = (y2/y1)a

                         16/2 = (4/2)a

                          8 = 2a

                          23 = 2a

                          a = 3

   så
                         f(x) = b·x3

                         f(2) = b·23 = 2

                         b = (1/4)
   hvoraf

                         f(x) = (1/4)·x3

 


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.