Matematik

hvordan løse man ligniner

27. august 2012 af karinekarine (Slettet)

 

6*x-9=33


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af nielsenHTX

læg 9 til på begge sider og divider så med 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af ebae (Slettet)

6x - 9 + 9 = 33 + 9
6x = 42
6x/6 = 42/6
x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af Hijsa

Du skal altid sørge for at få x'erne over på den ene side, og de andre tal over på den anden :)
Hvis du gør noget på den ene side (fx. at minuse med 9) så skal du også gøre det samme på den anden side.

I dit tilfælde løser du din ligningen som #2 har vist :)


Skriv et svar til: hvordan løse man ligniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.